ブログエントリ by Rice Lanora

2021年 09月 9日(木曜日) 23:37 - Rice Lanora の投稿
世界中の誰でも閲覧可

Ücretsiz seo analiz

Web sitenizi SEO analiz ederek, web site sorunlarınızı tespit edin ve düzenleyin. Daha fazlası için bize ulaşın.

arama motoru optimizasyonu

Arama motoru optimizasyonu çevrimiçi tüm pazarlama çabalarının belkemiğidir. Eğer bir iş ve bir web sitesi varsa SEO yatırım gerekir. SEO stratejileri kullanmadan iyi trafik sıralamak ve toplamak mümkün değildir. Bu stratejileri uygularken rakiplerinizin de farkında olmalısınız. Gerisi ne yaptığını bilmiyorsanız etkili bir strateji tasarlamak imkansızdır. Daha iyi bir şey bulmak için rakiplerinizin neler yaptığını kontrol etmeli ve görmelisiniz. Hangi SEO tekniklerini kullandıklarını anlamak için bir SEO analizi yapmalısınız. İlk kez yaparken, her zaman ücretsiz bir SEO analizi alabilirsiniz. Bazıları bunu sıkıcı görüyor, ancak başarı için kaçınılmaz. Aslında, size sağlayabileceği faydaları gördükten sonra derinlemesine ve finanse edilmiş bir analiz yapmak isteyebilirsiniz.

seo analiz

Web sitenizi ücretsiz analiz edin ve diğer SEO araçlarını kullanarak tüm sorunları çözün.

Başlık Etiketi

İdeal olarak, başlık etiketinizde 10 ila 70 karakter (boşluklar dahil) olmalıdır.
Başlığınızın açık ve en önemli anahtar kelimelerinizi içerdiğinden emin olun.
Her sayfanın benzersiz bir başlığı olduğundan emin olun.

Meta Açıklaması

Meta açıklamalar 70 ile 160 karakter arasındadır (boşluklar dahil).
Web sayfalarınızın arama sonuçlarında nasıl tanımlandığını ve görüntüleneceğini etkilemenizi sağlar.
Tüm web sayfalarınızın açık ve en önemli anahtar kelimelerinizi içeren benzersiz bir meta açıklamasına sahip olduğundan emin olun (bunlar kullanıcının arama sorgusunun bir kısmı veya tamamı ile eşleştiğinde kalın harflerle görünür).
İyi bir meta Açıklama organik bir reklam işlevi görür, bu nedenle tıklama oranını en üst düzeye çıkarmak için cazip bir harekete geçirici mesajla cazip mesajlaşmayı kullanın.

Anahtar Kelimeler

Meta Anahtar Kelimeler, bir Web sayfasının HTML kodunda görünen ve arama motorlarına sayfanın konusunun ne olduğunu söylemeye yardımcı olan belirli bir meta etiket türüdür.
Ancak, google meta anahtar kelimeleri kullanamaz.

Başlıklar

Başlıklarda anahtar kelimelerinizi kullanın ve birinci seviyenin (H1) en önemli anahtar kelimelerinizi içerdiğinden emin olun. Başlık etiketi içeriğinizi asla başlık etiketinizde kopyalamayın.
Her sayfanın bir H1 etiketine sahip olduğundan emin olmak önemli olmakla birlikte, asla sayfa başına birden fazla etiket eklemeyin. Bunun yerine, birden fazla H2 - H6 etiketi kullanın.

Google Önizleme

Bu, Başlık Etiketi ve Meta Açıklamanızın Google arama sonuçlarında nasıl görüneceğine bir örnektir.
Başlık Etiketleri ve Meta Açıklamaları arama sonucu listelerini oluşturmak için kullanılırken, arama motorları eksikse kendi motorlarını oluşturabilir , iyi yazılmış değil veya sayfadaki içerikle alakalı değil.
Başlık Etiketleri ve Meta Açıklamalar çok uzunsa kısa kesilir, bu nedenle önerilen karakter sınırları içinde kalmak önemlidir.

Alt Özellik

Alternatif metin, arama motoru tarayıcılarına (ve görme engellilere) vermek için görüntüleri tanımlamak için kullanılır.
Ayrıca, resimleri anlamalarına yardımcı olacak ve Google Görseller arama sonuçlarında görünmelerine yardımcı olabilecek daha fazla bilgi.

Anahtar Kelimeler Cloud

Bu Anahtar Kelime Bulutu, sayfadaki anahtar kelime kullanım sıklığına ilişkin bir fikir verir.
Kitlenizin kullandığı anahtar kelimeleri anlamak için anahtar kelime araştırması yapmak önemlidir. Hangi anahtar kelimeleri hedefleyeceğinizi seçmenize yardımcı olmak için çevrimiçi olarak bir dizi anahtar kelime araştırma aracı bulunmaktadır.

Anahtar Kelime Tutarlılığı

Bu tablo, anahtar kelime kullanımınızla tutarlı olmanın önemini vurgulamaktadır.
Belirli bir anahtar kelimeye ilişkin arama sonuçlarında iyi sıralama şansını artırmak için, aşağıdakilerin bir kısmına veya tümüne ekleyin: sayfa URL'si, sayfa içeriği, başlık etiketi, meta açıklama, başlık etiketleri, resim alt özellikleri , dahili bağlantı bağlantı metni ve geri bağlantı bağlantı metni.

Metin / HTML Oranı

Kod / metin oranı, bir web sayfasındaki gerçek metnin HTML kodunun yüzdesine kıyasla yüzdesini temsil eder ve arama motorları tarafından bir web sayfasının alaka düzeyini hesaplamak için kullanılır.
Daha yüksek bir kod / metin oranı, arama motoru sonuçlarında daha iyi bir sıralama elde etme şansınızı artıracaktır.

GZIP sıkıştırması

Gzip, daha hızlı ağ aktarımları için dosyaları sıkıştırma (küçültme) yöntemidir.
Web sayfalarının ve diğer tüm tipik web dosyalarının aktarılmadan önce orijinal boyutunun yaklaşık% 30'una veya daha altına düşürülmesini sağlar.

WWW yönlendirme

Arama motorları "www" olan ve olmayan URL'leri iki farklı web sitesi olarak gördüğü için, tercih edilmeyen bir alandan istekleri yeniden yönlendirmek önemlidir.

IP Standartlaştırma

Web siteniz için bunu kontrol etmek için tarayıcıya IP adresinizi girin ve sitenizin IP adresiyle yüklenip yüklenmediğine bakın.
İdeal olarak IP, web sitenizin URL'sine veya web sitesi barındırma sağlayıcınızın bir sayfasına yönlendirmelidir.
Yönlendirme yapmıyorsa, IP'nin dizine eklenmediğinden emin olmak için bir htaccess 301 yönlendirmesi yapmalısınız. .

Sayfa İçi Bağlantılar

Bir sayfaya eklemeniz gereken bağlantı sayısı için kesin bir sınır olmasa da, en iyi uygulama 200 bağlantıyı aşmamaktır.
Bağlantılar değeri bir sayfadan diğerine geçirir, ancak geçirilebilecek değer miktarı bölünür bir sayfadaki tüm bağlantılar arasında. Bu, gereksiz bağlantılar eklemenin diğer bağlantılarınıza atfedilebilecek potansiyel değeri sulandıracağı anlamına gelir.
Nofollow özniteliğinin kullanılması, değerin bağlantı sayfasına geçirilmesini önler, ancak bu bağlantıların hesaplanırken hala dikkate alındığını belirtmek gerekir. Her bağlantıdan geçirilen değer, bu nedenle Nofollow bağlantıları da pagerank'ı seyreltebilir.

Bozuk bağlantılar

Bozuk bağlantılar kullanıcıları mevcut olmayan web sayfalarına gönderir. Sitenizin kullanılabilirliği, itibarı ve SEO için kötüdürler. Gelecekte kırık bağlantılar bulursanız, her birini değiştirmek veya kaldırmak için zaman ayırın.

XML Site Haritası

Bir site haritası, taranabilecek URL'leri listeler ve sitenizin en son güncellemeleri, değişikliklerin sıklığı ve URL'lerin önemi gibi ek bilgiler içerebilir. Bu, arama motorlarının siteyi daha akıllı bir şekilde taramasına olanak tanır.
Web siteniz için bir XML site haritası oluşturmanızı ve hem Google Arama Konsolu'na hem de Bing Web Yöneticisi Araçları'na göndermenizi öneririz. Site haritanızın konumunu robots.txt dosyanızda belirtmek de iyi bir uygulamadır.

Robots.txt

Bir robots.txt dosyası, web'i tarayan arama motoru robotlarının erişimini kısıtlamanıza olanak tanır ve bu robotların belirli dizinlere ve sayfalara erişmesini engelleyebilir. Ayrıca XML site haritası dosyasının nerede bulunduğunu da belirtir.
'Tara' altındaki 'Robots.txt Test Aracı' seçeneğini belirleyerek Google Search Console'u (eski adıyla Web Yöneticisi Araçları) kullanarak robots.txt dosyanızdaki hataları kontrol edebilirsiniz. Bu ayrıca, Googlebot'un uygun erişime sahip olduğundan emin olmak için tek tek sayfaları test etmenizi sağlar.

URL Yeniden Yazma

Sitenizin URL'leri, karmaşık görünmelerini sağlayan gereksiz öğeler içerir.
Bir URL'nin kullanıcılar için okunması ve hatırlanması kolay olmalıdır. Arama motorlarının temiz olması ve sayfanızın en önemli anahtar kelimelerini içermesi için URL'lere ihtiyacı vardır.
Temiz URL'ler, sayfanın içeriğini açıkladıkları için sosyal medyada paylaşıldığında da yararlıdır.

URL'lerde alt çizgiler

Harika, URL'lerinizde? Alt çizgi (these_are_underscores) kullanmıyorsunuz.
Google kısa çizgileri kelime ayırıcı olarak ele alırken, alt çizgi için geçerli değildir.

Gömülü Nesneler

Flash gibi Gömülü Nesneler. Yalnızca belirli geliştirmeler için kullanılmalıdır.
Flash içeriği genellikle daha güzel görünse de, arama motorları tarafından düzgün bir şekilde dizine eklenemez.
SEO'yu en üst düzeye çıkarmak için tam Flash web sitelerinden kaçının.

Iframe

Çerçeveler web sayfanızda sorunlara neden olabilir, çünkü arama motorları içindeki içeriği taramayacak veya dizine eklemeyecektir.
Mümkün olduğunca çerçevelerden kaçının ve kullanmanız gerekiyorsa bir NoFrames etiketi kullanın.

Alan Adı Tescili

Alan adı yaşı belli bir dereceye kadar önemlidir ve daha yeni alan adları genellikle ilk birkaç ay için endekslenmeye ve arama sonuçlarında üst sıralarda yer almakta zorlanır (diğer ilişkili sıralama faktörlerine bağlı olarak). İkinci el bir alan adı satın almayı düşünün.
Alan adınızı 10 yıla kadar kaydedebileceğinizi biliyor musunuz? Böylece, dünyaya işiniz konusunda ciddi olduğunuzu göstereceksiniz.

WHOIS Verileri

WhoI'nin etki alanı bilgileri, Whois veritabanında listelenen herhangi bir etki alanı için doğru kişiyi belirlemenize yardımcı olabilir.
WhoIs araması, WhoIs veritabanındaki her bir alan adı listesi veya IP için yönetici iletişim bilgilerini, faturalandırma kişisini ve teknik kişiyi tanımlar.

Mobil Uyumluluk - Mobil Görünüm

Mobil Uyumluluk, Google'ın mobil arama sonuçlarında sıralama sinyali olarak kullandığı mobil web sitenizin kullanılabilirlik özelliklerini ifade eder.

URL

URL'lerinizi kısa tutun ve mümkünse uzun alan adlarından kaçının.
Açıklayıcı bir URL, arama motorları tarafından daha iyi tanınır. Bir kullanıcı adres çubuğuna bakabilmeli ve sayfanın içeriğine ulaşmadan önce içeriği doğru bir şekilde tahmin edebilmelidir (ör. http://www.mysite.com/tr/products).

favicon

Favicons bir markanın görünürlüğünü artırır.
Favicon, web sitenizi yer imlerine ekleyen kullanıcılar için özellikle önemli olduğundan, markanızla tutarlı olduğundan emin olun.

Özel 404 Sayfa

Bir ziyaretçi sitenizde 404 Dosya Bulunamadı hatasıyla karşılaştığında, arama motorları ve üçüncü taraf bağlantıları aracılığıyla elde etmek için çok çalıştığınız ziyaretçiyi kaybetmenin eşiğinde olursunuz.
Özel 404 hata sayfanızı oluşturmak, bu şekilde kaybedilen ziyaretçi sayısını en aza indirmenize olanak tanır.

Sayfa boyutu

Sayfa boyutunun artmasının temel nedenlerinden ikisi resimler ve JavaScript dosyalarıdır.
Sayfa boyutu web sitenizin hızını etkiler; sayfa boyutunuzu 2 Mb'ın altında tutmaya çalışın.
İpucu: Küçük boyutlu resimler kullanın ve indirmelerini gzip ile optimize edin.

Yükleme zamanı

Site hızı, Google arama sonuçlarında üst sıralarda yer almak ve kullanıcı deneyimini zenginleştirmek için önemli bir faktördür.
Kaynaklar: Web sitenizi nasıl daha hızlı çalıştıracağınıza ilişkin ipuçları için Google'ın geliştirici eğiticilerine göz atın.

Dil

Bildirilen dilinizin Google tarafından algılanan dil ile aynı olduğundan emin olun
Ayrıca, her sayfanın HTML kodundaki içeriğin dilini de tanımlayın.

Alan Kullanılabilirliği

Markanızı siber fırtınalardan korumak için alan adınızın çeşitli uzantılarını kaydedin.

Yazım hatası

Markanızı siber fırtınalardan korumak için alan adınızın çeşitli yazım hatalarını kaydedin.

E-posta Gizliliği

Web sayfalarınıza düz metin / bağlantılı e-posta adresleri eklemenizi önermiyoruz.
Kötü amaçlı botlar, spam e-posta adresleri aramak için web'i kazımak gibi. Bunun yerine, bir iletişim formu kullanmayı düşünün.

ve çok daha fazlası sitemizde yer almaktadır. Diğer hizmetlerimiz için Tıklayın.

Güvenli Gezinti

Güvenli olmayan web sitelerini tanımlamak ve kullanıcıları ve web yöneticilerini zarar görmekten korumak için bilgilendirmek için Güvenli Tarama.

Sunucu IP'si

Sunucunuzun IP adresinin SEO'nuz üzerinde çok az etkisi vardır. Bununla birlikte, web sitenizi coğrafi olarak ziyaretçilerinize yakın olan bir sunucuda barındırmayı deneyin.
Arama motorları, bir sunucunun coğrafi konumunun yanı sıra sunucu hızını da dikkate alır.

Hız İpuçları

Web sitesi hızının performans üzerinde büyük etkisi vardır, kullanıcı deneyimini, dönüşüm oranlarını ve hatta sıralamaları etkiler.
??? Sayfa yükleme sürelerini azaltarak, kullanıcıların dikkatinin dağılması daha az olasıdır ve arama motorlarının sayfalarınızı SERP'lerde daha yüksek sıralayarak sizi ödüllendirmesi daha olasıdır.
Dönüşüm oranları, daha yavaş rakiplerinden daha hızlı yüklenen web siteleri.

analitik

Web analizi, web sitenizdeki ziyaretçi etkinliğini ölçmenize olanak tanır.
Yüklü en az bir analitik aracınız olmalıdır, ancak verileri çapraz kontrol etmek için bir saniye daha yüklemek de iyi olabilir.

W3C Geçerliliği

W3C, web standartlarını belirleyen bir konsorsiyumdur.
Hata içermeyen geçerli biçimlendirme kullanmak önemlidir, çünkü sözdizimi hataları sayfanızın dizine eklenmesini zorlaştırabilir. Web sitenizin kodunda her değişiklik yapıldığında W3C doğrulama hizmetini çalıştırın.

Doküman Türü

Doctype, web tarayıcılarına kullanılan belge türü hakkında bilgi vermek için kullanılır.
Örneğin, sayfanın hangi HTML sürümüne yazıldığı.
Bir doküman türünü bildirmek, web tarayıcılarının içeriği doğru şekilde oluşturmasına yardımcı olur.

Kodlama

Dil / karakter kodlamasını belirtmek, özel karakterlerin oluşturulmasında sorunları önleyebilir.

Dizine Eklenmiş Sayfalar

Bu, web sitenizde keşfettiğimiz sayfa sayısıdır.
Düşük bir sayı, botların web sayfalarınızı bulamadığını gösterebilir, bu da kötü bir site mimarisinin ve dahili bağlantının yaygın bir nedenidir. botların ve arama motorlarının sayfalarınızı taramasını ve dizine eklemesini bilmeden engelleme.

Geri Bağlantı Sayacı

Geri bağlantılar, diğer web sitelerinden web sitenize yönlendiren bağlantılardır. Siteniz için tavsiye mektupları gibidirler.
Bu faktör SEO için çok önemli olduğundan, geri bağlantıların miktarını ve kalitesini artırmak için bir stratejiniz olmalıdır.

Sosyal Veriler

Sosyal veriler, bireylerin bilerek ve gönüllü olarak paylaştıkları verileri ifade eder.
Maliyet ve genel gider, bu yarı kamuya açık iletişim biçimini daha önce olanaksız hale getirdi.
Ancak 2004-2010 sosyal ağ teknolojisindeki ilerlemeler daha geniş paylaşım kavramlarını mümkün kıldı.

Tahmini Değer

Trafik sırası

Ziyaretçilerin Yerelleştirilmesi

seo analiz r10 seo analizi nasıl yapılır seo analiza sajta seo analizador seo analizi seo analiz analyze website for seo seo analyzer tool seo analyzer free seo analyzer python seo analyzer free online seo analyzer chrome seo analyzer plugin seo analyzer reddit seo analysis page seo analyzer website seo analyzing tool seo analyzer google seo analyzer.

SEO Analiz

SEO analizi nasıl yapılır sorusunun cevabı için sizler için hazırladığımız içeriği okuyabilir ve arama motorlarında üst sıralarda yer alabilirsiniz 2020 SEO analiza sajta je usluga, koja je sastavni deo SEO optimizacije već postojećeg web sajta gratuito Review Online SEO o SEO Analizador Con el Informe PDF 17 Seo Analizi servisi ile sitenizi 50'nin üstünde seo kriteri açısından ücretsiz analiz edin Bazı SEO analiz siteleri bile web yöneticisine bulduğu sorunları nasıl çözebileceğini anlatıyor How to analyze website for SEO campaign | website analysis for SEO [Part 1] If you want more website traffic from search engines, all you have to do is follow the feedback from our SEO analyzer tool Seo analytics free seo analytics online seo analyzer free online #seoanalyticsfree #seoanalyticsonline #seoanalyzerfreeonline

seo analiz - seo analiz araçlarını kullanmak gibi tüm detayları bu eğitimde bulabilirsiniz.

seo analiz araçları - seo analizi nasıl yapılır?
seo analiz r10 seo analiz google seo analiz seo analiz raporu site seo analiz en iyi seo analiz sitesi wm aracı seo analiz seo analiz r10 seo hocası analiz seo analiz siteleri ihs seo analiz seo hocası seo analiz seo analiz scripti seo analiz programı web seo analiz wmaraci seo analiz seo site analiz seo analiz nedir seo analız seo analiz araçları php seo analiz scripti seo analiz kontrol sitesi seo analiz wmaraci seo kelime analiz web site seo analiz wmaracı seo analiz seo analiz testi seo hocası site analiz seo analiz google detaylı seo analiz seo analiz seo hocası free seo analiz wordpress seo analiz seo analiz programları seo analiz etme seo analiz modülü seo analiz aracı seo analiz sitesi website seo analiz wm seo analiz wordpress seo analiz eklentisi site analiz seo seo analiz online seo analiz yap en iyi seo analiz aracı blogger seo analiz ücretsiz seo analiz ücretsiz seo analiz araçları seo makale analiz site içi seo analiz.

rakip seo analizi nedir ve analiz yaparken nelere dikkat edilmelidir?
seo rakip analizi nasıl yapılır?

web site analizi kapsamında bugün dekorasyon sitesini baz alarak bazı incelemelerde bulundum.
seo çalışmalarında rakip analizi nasıl yapılır?

web sitenizi analiz edin-seo çalışması ve web site iyileştirme-web site puanım ne ?

kaynak: https://ask4seo.com/seo-analiz-web-sitesi-incelemesi-website-reviewer