ブログエントリ by Maldonado Almeda

2021年 09月 4日(土曜日) 14:22 - Maldonado Almeda の投稿
世界中の誰でも閲覧可

SEO Uzmanı olarak devam etmek istediğiniz kariyer gelişimi bir aksiyomla özetlenebilir. Başladığınızda keskin SEO becerileri geliştirmek önemlidir, ancak bu tek başına sizi oyunun zirvesine çıkarmaz. Sizi ileriye taşıyan proje yönetimi, ürün yönetimi ve zihinsel modeller gibi konulardır. Güçlü liderlik becerileriyle eşleştirin.

SEO Uzmanı Olmak İçin Erken Girişimlerde Bulunun

Erken aşamada, tamamen teori ve pratikle ilgili olan zanaatı öğrenirsiniz . SEO uygulamalı bir bilimdir. Ne kadar pratik deneyim kazanırsanız, o kadar hızlı iyileşirsiniz.

Tabii ki teorinin üstesinden gelemezsiniz: bilgi alma, SEO en iyi uygulamaları, arama motoru geçmişi. Blogları, kitapları okuyun ve sunumları izleyin. İsteğe bağlı olarak SEO blog yazılarımızı tek tek okuyun. Kendi notlarınızı çıkarın. Optimal olarak, bir ajansta staj yapın veya çok sayıda eğitim ve el ele tutuşarak genç bir pozisyonda başlayın. Ücretsiz SEO araçları deneyin.

Kendi projeme başlamam gereken bir stajyerlikle başladım. Kılık değiştirmiş bir lütuf! Temel SEO’yu bundan yıllar önce öğrenmiş ve uygulamıştım, ancak rehberli pratik deneyim benim için çok değerliydi. Indiana Jones’un dediği gibi “ kütüphaneden çıkın

Bu ve diğer her aşamada, güçlü mentorlarla ve onların altında çalıştığım için şanslıydım. Mütevazı, açık ve öğrenmeye istekli iseniz, iyi bir akıl hocası öğrenme hızınızı ikiye veya üçe katlayabilir. Başka bir deyişle, iyi bir mentor, zaman ve paraya yaptığınız yatırımları ikiye veya üçe katlayabilir. Bu harika bir geri dönüş! Ama iki yönlü bir yol. Yeteneği kullanmak, herhangi bir kariyerin en önemli özelliklerinden biridir.

Ayrıca bir sitede tersine mühendislik yapmayı öğrettim. Bugün hala rutin olarak yaptığım bir şey. Kendi kendine öğretebilmek emek ister. Temel fikir, bir sitenin en iyi performans gösteren içeriğini analiz etmek ve neden bu kadar iyi performans gösterdiğine dair varsayımlarda bulunmak için bir üçüncü taraf sıralama izleyicisi kullanmaktır. Ardından, sitenin ne yaptığını taklit ederek varsayımlarınızı test edin ve sonuçları ölçün.

Erken aşamada kendiniz için yapabileceğiniz en iyi 3 şey:

  1. Güçlü bir akıl hocası bulun
  2. Teorik bilgileri uygulayın
  3. Mümkün olduğu kadar çok sitede tersine mühendislik yapın

Gelişme Bölümüne Geçin

Ne kadar hızlı öğrendiğinize bağlı olarak 2-5 yıl sonra orta aşamaya ulaşırsınız. Birden fazla dikey alanda sağlam bir deneyime ve organik trafik sağlama konusunda iyi bir kavrayışa sahipsiniz. Bu aşamada SEO bilginizde birkaç boşluk olabilir ancak bunları çabucak doldurabilirsiniz.

Bu noktada kendinizi geliştirmenin yolu çok sayıda deney yapmaktan geçiyor. Teori seni daha ileriye götürmez. Sizi ilerleten zorlu, bunaltıcı problemlerdir.

Bir zanaatkar alet kemeri gibi farklı iş akışları ve problemler için kendi çalışma kitaplarınızı geliştirin.

Bu noktada, yönetim yolunda ilerlemeye veya bireysel olarak katkıda bulunmaya karar verirsiniz. Kariyerinizi sistematik olarak planlamak, iki yoldan hangisinin size uygun olduğunu bulmak ve kariyer yapma projelerinden oluşan bir portföy üzerinde çalışmak anlamına gelir. İkincisi, çözdüğünüz iddialı projelerin ve sorunların bir listesidir. Bunların bir listesini tutun ve yaptığınız etkiyi not edin. İşe alım görüşmelerinde güçlü izlenimler bırakmak için sunabilirsiniz.

Yönetim yolunda ilerlemek istediklerini düşünen ancak daha sonra bundan nefret ettiklerini fark eden birçok bireysel katılımcıyla tanıştım ve çalıştım. Bu nadir değildir ve bu konuda dürüst olan insanlara çok saygı duyarım. 6-12 ay sonra yönetimden nefret ettiğinizi anlarsanız.

Orta seviyede yapılacak en iyi 3 şey:

  1. Kariyerinizi sistematik olarak planlayın
  2. Yönetici olmak isteyip istemediğinizi öğrenin
  3. Kariyer yapma projeleri üzerinde çalışın

Gerçek bir SEO Uzmanı Olun

Herkes 5-10 yıl sürebilen ileri aşamaya geçemez. İşte o zaman ya SEO ekipleri kurarsınız ya da dünyadaki en iyi bireysel katkıda bulunanlardan biri olursunuz. En iyi SEO uzmanlarının çoğu mühendistir. Bir maaş alabilir.

Profesyonel SEO Uzmanları, daha fazla SEO bilgisi kazanarak daha iyi olamazlar. Bunun yerine kendiniz, liderlik ve iş hakkında bilgi edinin veya geliştirici bilginizi derinleştirin.

Mesleki gelişimim üzerinde en büyük etkiyi yaratan şey zihinsel modellerdir: Önyargılar, buluşsal yöntemler, evrensel kavramlar, ilkeler. Hiç bitmeyen kendi ilkelerimi geliştirmek, SEO veya büyüme hakkında düşünme ve yönetme şeklimde büyük bir fark yarattı. Onlara deneyiminizin damıtılmış bir versiyonu olan “gerçek ve denenmiş dersler” diyebilirsiniz.

Bu aşamadaki birçok bireysel katkı da biraz liderlik sorumluluğu taşır. İnsan yönetimi anlamında değil, rol model olma ve takımın gidişatını belirleme anlamında. Bu nedenle SEO Uzmanları insanları doğrudan yönetmeseler bile liderlik becerilerine yatırım yapmaları mantıklıdır.

Gelişmiş aşamada yapabileceğiniz en iyi 3 şey:

  1. İlkelerinizi tanımlayın ve iyileştirin
  2. Zihinsel modeller ve liderlik hakkında bilgi edinin
  3. SEO organizasyonunu nasıl oluşturacağınızı ve ölçeklendireceğinizi öğrenin

SON SÖZLER

Bazı şeyler kariyerinizin her aşamasında size yardımcı olur. Basit araçları kullanabilmeniz çok önemlidir. Örneğin Ahrefs değerlerini ölçmeniz için siteye kayıt olmanız ve web sitenizi eklemeniz yeterli değildir. Verilerin ne anlama gelmediğini bilmeyen SEO uzmanları çevrenizde dolaşınca şaşıracaksınız.

Son olarak, güçlü iletişim ve empati çok önemlidir. Müşterilerinizi veya meslektaşlarınızı önerilerinize öncelik vermeye ikna edebilmeniz gerekir. Yumuşak beceriler ve iş zekası, etkinin kapısını açar. O yüzden yazmayı ve konuşmayı öğrenin. Veri görselleştirmeyi öğrenmeye yatırım yapın ve çok okuyun.

SEO öğrenmek için çok okuyun ve daha çok pratik yapın. Şaka yapmıyorum! Size gerekli bilgileri bloglarımda ücretsiz veriyorum. Takip edin ve kazançlı çıkın.

kaynak: https://best4you.com.tr/kariyerinizi-3-onemli-kural-ile-seo-uzmani-olarak-planlayin/

http://hoo.gl/gdSh