ブログエントリ by Bowes Mahalia

世界中の誰でも閲覧可

Web siteniz için SEO gerekliyse ücretsiz SEO tam size göre. Bu makalemizde seo, ücretsiz seo, seo analiz, seo araçları, seo nasıl yapılır gibi konulardan bahsedeceğim.

Ücretsiz Google SEO analiz araçları ile ücretsiz SEO nasıl yapılır? Bu SEO kontrol listesi nasıl kullanılır?

Çoğu SEO analiz aracı, SEO’nun devam eden bir süreç olduğunu bildirmez. Bunun yerine, rastgele görevleri listelerler ve onları kontrol ettikten sonra SEO yapılır ve tozlanır gibi ses çıkarırlar.

Durum böyle değil, bu yüzden kontrol listemizdeki her öğeye bu etiketlerden birini verdik:

  • Bir kez yap
  • Periyodik olarak yapın
  • Yeni bir sayfa her yayınladığınızda bunu yapın
Bu yapı, bugün bu kontrol listesindeki her şeyi gözden geçirmeniz gerekmediği anlamına gelir. Önce bir kerelik görevleri, ardından periyodik görevleri yapın, ardından yeni bir sayfa her yayınladığınızda devam eden görevleri tamamlayın.

Ücretsiz SEO araçlarını sıralı ve düzenli şekilde stabil kullanmak önemlidir. Araçlardan bahsederken, hazır bir altyapı yerine sıfırdan site kodluyormuş gibi anlatmayı tercih ediyorum. Böylelikle daha çok işinize yarayacaktır.

1. Anahtar Kelime Seçimi

Web sitenizi ön plana çıkartacak en büyük etken anahtar kelimeniz ve anahtar kelime havuzunuzdur. Anahtar kelime seçimleriniz için Google Trend gibi sitelerde araştırma yapmanızı öneririm.

Anahtar kelimenizi belirledikten sonra bir anahtar kelime bulucu kullanarak web siteniz için anahtar kelime havuzu belirleyin ve bu konulara yoğunlaşın.

2. Makale ve Sayfa Yazıları

Makale SEO 2009 yılının öncesine kadar, hatta tam olarak 2002 yıllarında web siteleri için en önemli faktörlerden biriydi ve %99 etki ile sizi #1 sıraya taşıyacak güce sahipti. Ancak günümüzde %9 ile %22 aralığında etkili olmaktadır.

Yinede sayfa yapılarınız ve web sitenizden bahsetmek için makaleye ihtiyaç duyacaksınız. Makale yazmakta zorlanıyorsanız size 2 makale programından bahsetmek istiyorum. Makale yeniden yazma pro ve makale spinleme aracı bu iki program ile kusursuz makaleler oluşturabilirsiniz.

SEO için büyük önem taşıyan, web site etki tablosunu pasta dilimi olarak sizinle paylaşıyorum.

SEO

3. Web sitenizi en iyi arama motoru Google’a kabul ettirin

Google hergün piyasaya yeni çıkan milyonlarca siteyi taramak için özel efor sarfetmek zorunda değil. Google botları web sitenizi otomatik olarak tarar ve sizin için uygun olacak konuma sizi yerleştirir. Konumu Google değil siz belirlersiniz. Nasıl?

web siteniz için oluşturduğunuz sayfa ya da makalelerde bir meta etiket tablosu oluşturursunuz. Bunun için basit bir meta etiket oluşturucu kullanabilirsiniz. Daha sonra bir robot txt oluşturucu ve xml sitemap oluşturucu ile arama motorlarının sizi farketmesini sağlayın.

4. Dosya boyutlarını minimumda tutun

web site dosyalarınız gereksiz büyüklükte olduğunda yavaş açılmasına ve sitenize giriş yapan kullanıcıların geri çıkmasına sebebiyet verebilir. Bu yüzden çok önemli bir etkendir. Bu konu ile ilgili sizinle 4 araç paylaşacağım.

NOT: Dikkat edilmesi gereken nokta, dosyaların küçültülmeden önce olası bozulmaları önlemek için yedek almaktır.

5. SEO Analiz ve Sorunların tespit edilmesi

Web site içeriğiniz yani iç SEO hazır ise sorunları tespit etmek ve onarmak için SEO analiz aracı kullanmanız gerekiyor. Web site hızına etki eden faktörleri tespit etmek için sayfa hız denetleyicisi ve sayfa hız testi yapabilirsiniz.

SEO sorunlarını tamamen çözdükten sonra dış SEO yapmaya başlayabilirsiniz.

6. Basit Dış SEO etkileşimi kurmak

Dış SEO grafikte belirttiğim gibi %20 ile %30 aralığında etkili olmaktadır. bunu tetikleyen 4 önemli faktör backlink, organik trafik, ping gönderme ve reklamlardan oluşmaktadır.

Google pingleme aracı web sitenizin yeni bir içerik ile değiştirildiğini veya güncellendiğini bildirmektedir. Sitemap güncellendikten sonra mutlaka web sitenizin farkedilmesini sağlayın. Günde 1 kez kullanarak kendinizi hatırlatın. Çok fazla hatırlatmak sitenizi spam olarak algılamaya sebebiyet verebilir.

Ücretsiz backlink gönder ile günlük düzenli listeleme sitelerinden sayfa ve makaleleriniz için backlink alabilirsiniz. Daha iyi ve daha etkili geri bağlantılar almak istiyorsanız backlink sitesini ziyaret edebilir ve web siteniz için backlink alabilirsiniz. Bunun dışında web site ziyaretlerini arttırmak için organik trafik hizmeti alabilirsiniz.

Son Notlar;

Web sitenizi kurduktan sonra SEO için sırasıyla nelere dikkat etmeniz gerektiğini basit bir şekilde bahsettim. Tabiki SEO basit birşey değil. Ancak! bu yazıda geçenleri yaptığınız zaman web sitenizdeki farkı göreceksiniz ve bu yolda kendinizi geliştirmeye başlayacaksınız. Gitmeniz gereken yolu basit bir şekilde gösterdim. Bu yolda zorluk çekerseniz, zorluk yaşadığınız alanları yoruma yazmaktan çekinmeyin. Daha fazla ücretsiz Google SEO için web sitemizi inceleyin.

https://shorturl.at/nKR15